1Kot vsako leto, bo tudi letošnjega 28. 5. 2011 potekala tradicionalna, že 18. čistilna akcija dna in obrežja Blejskega jezera, ki jo organizira DPD Bled. Zbirališče je ob 9. uri na Grajskem kopališču.

VABILO NA ČISTILNO AKCIJO BLEJSKEGA JEZERA

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) prireja v soboto, 28. 05. 2011, tradicionalno 18. akcijo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera.

Tudi letošnja akcija bo potekala pod okriljem Potapljaške zveze Slovenije, v sodelovanju z Ribiško družino Bled, komunalnim podjetjem Infrastruktura Bled in Zavodom za turizem Bled.

Pričakujemo pestro udeležbo potapljačev, članov več slovenskih potapljaških društev, ter ribičev, članov ribiške družine Bled.

Zbrali se bomo ob 9.00 uri v Grajskem kopališču, ob 10.00 uri pa bomo na šestindvajsetih lokacijah Blejskega jezera pričeli zbirati vse, kar se je v preteklem letu nabralo v jezeru, a tja nikakor ne spada. Po zaključku akcije kot vsako leto sledi tradicionalni družabni piknik.

V vseh letih čistilnih akcij smo z vašo pomočjo iz jezera odstranili že velike količine odpadkov vseh vrst. Z izkazano pomoč smo vam zelo hvaležni, zato vas tudi tokrat vljudno vabimo k sodelovanju na čistilni akciji in na družabnem srečanju !

Sodelovanje na čistilni akciji brez pravočasne prijave ne bo mogoče, zato vsi potapljači, ki želite sodelovati pri ohranjanju lepot globin Blejskega jezera, najkasneje do 21. 05. 2011 svojo udeležbo na čistilni akciji prijavite na e-naslov: meta.zup@gmail.com ali pokličite na telefon 031 396 416. Vse sodelujoče potapljače prosimo, da na potop pridejo s polnimi jeklenkami.

S prisrčnimi potapljaškimi pozdravi,
organizacijski odbor DPD Bled