1»Trst je naš« – Zmaga podvodnih hokejistov na turnirju v Trstu

V nedeljo 6.3.2011 se je v Trstu odvijal mednarodni turnir v podvodnem hokeju, ki ga je organiziralo tržaško društvo ASD Nel Blu in na katerem je sodelovalo osem ekip iz štirih držav.

Prišle so ekipe iz Italije, dve iz Slovenije, Srbije in ekipa iz Hrvaške. Morale bi priti še ekipe iz Madžarske ampak so odpovedale turnir. Turnir se je igral dva krat po osem minut, v finalu pa dva krat po deset minut.

Razdeljeni smo bili v dve skupini, v skupini A so igrali (Ljubljana 1-Slovenija, HS Ducale Parma, Assetto Variabile 2 in Titans iz Srbije) in v skupini B so igrali (Želve-Slovenija, Sisak-Hrvaška, Assetto Variabile 1 in Nel Blu obe iz Italije).

Ekipa Želve je začela borbeno in odločno svojo prvo tekmo proti ekipi iz Siska, ki je bila prav tako prepričana v svojo zmago. Ekipa Želv je premagala ekipo Sisak z rezultatom 5:0, nato je sledila boljša igra proti ekipi Nel Blu z rezultatom 7:0. V zadnjem obračunu je ekipa Želve imela kar nekaj težav pri organizaciji igre, saj je bila ekipa Assetto Variabile 1 hitra in nekoliko bolj odločna da zmaga in tako so zmagali z rezultatom 4:0.

Po končanem prvem delu je ekipa Želve dosegla drugo mesto v svoji skupini. Tako sta se v polfinalu pomerila ekipa Ljubljana 1 proti Želvam in ekipi Parma in Asseto Variabile 1. Želve so klonile proti Ljubljani 1 z rezultatom 1:7 in so tako bili primorani igrati za tretje mesto.

Fantje so bili odločni in prepričani v svojo zmago, saj je bil njihov tekmec zopet Assetto Variabile 1, s katerim so v predtekmovanju izgubili z 0:5. Prvi polčas je dobila ekipa Želve z rezultatom 1:0, ki se je hrabro in pametno borila za vsak osvojen pak, a žal jim je na koncu zmankalo tudi malo športne sreče in izgubili so z rezultatom 1:3.

V velikem finalu sta igrali ekipi HS Ducale Parma in Ljubljana 1. Ekipa Ljubljana 1 je po težavnih dvajsetih minutah trdega boja ugnala vedno boljšo ekipo iz Parme z rezultatom 1:0 in tako zmagala turnir »Trst je bil vsaj za nekaj časa naš, seveda dokler nismo zapustili turnirja«.

Ker se nam letos obeta svetovno prvenstvo na Portugalskem je prav obisk takih turnirjev motivacija za trening in doseganje boljših rezultatov.

Darjan Damjanovič
Foto: Vid Ponikvar

(to in ostala poročila s športnih tekmovanj dobite pod DELO Komiteja za SPORT)