1Vabilo na 3. mednarodni festival podvodnega filma in videa

S p r e h o d i p o d m o r j e m

Občina Slovenske Konjice vas skupaj s Plavalnim klubom vabi na 3. mednarodni festival podvodnega filma in videa “Sprehodi pod morjem”.

Trajanje festivala: 27. – 29. 1. 2011
Kraj: Slovenske Konjice, Kulturni dom (kino dvorana)
Osrednji dogodek: sobota, 29. 1. 2011, ob 18.30 uri
Otvoritev razstav in projekcij: petek, 28. 1. 2011, ob 18. uri

Projekcije za osnovne in srednje šole: četrtek, 27. in petek, 28. januarja, med 9:00 in 13:00 uro

Sprehodi pod morjem nam bodo v uvodu predstavili Zlatega delfina iz Moskve, festival, ki velja za enega izmed treh največjih na svetu. V nadaljevanju pa bodo prikazani najboljši podvodni filmi v letu 2010, ki so bili v decembru prikazani tudi na 14. beograjskem mednarodnem festivalu podvodnega filma. Direktor omenjenega festivala, gospod Milorad Đuknjić, bo pripravil širši izbor zmagovalnih filmov, ki zajemajo različne tematike (življenje pod vodo, potapljanje na dah, jamsko in tehnično potapljanje …).

Festival bodo popestrili spremljevalni dogodki v malih dvoranah kulturnega doma:

– Projekcije in razstava fotografij treh avtorjev in njihovih pogledov na Kubo:

Arne HODALIC, Kuba brez cenzure,
Ehidrich Perez Acosta – MACAO, podvodni svet kube,
Miha MATAVZ, S – Cuba.

– Večkrat nagrajeni film, ki je bil posnet na mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah »If I Can Drive, I Can Dive«, ki je v letu 2010 prejel nagrado v Marseillu in v Beogradu.

– Nastajanje dokumentarnega filma S-Cuba. Pripoveduje o potapljanju in potovanju mednarodne ekipe potapljačev s poškodbo hrbtenjače iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki se je končalo sredi decembra 2010.

Na festivalu bomo imeli odlično priložnost pokukati v podvodni svet in spoznati njegovo raznolikost iz različnih perspektiv ter na umetniški ravni povezati znanja s področja biologije, ekologije, geografije in zgodovine. Filmi so posneti v različnih jezikih, s čimer se krepi večjezičnost in medkulturno sodelovanje.

Dodatne informacije:

www.iahd-adriatic.org in www.iahd-adriatic.org/diving-ast/

GSM: 031 342 855 in 031 625 729

Vljudno vabljeni!