1VABILO
NA PREDSTAVITEV ZAČETKA PRIPRAVE
»NAČRTA UPRAVLJANJA Z MORSKIM OKOLJEM«

Spoštovani,

Ministrstvo za okolje in prostor začenja s pripravo Načrta upravljanja z morskim okoljem, ki ga Slovenija v sodelovanju z državami Jadranskega morja pripravlja z namenom doseganja in ohranjanja dobrega okoljskega stanja svojih morskih voda na podlagi Okvirne direktive o morski strategiji (Direktiva 2008/56/ES).

Vabimo vas na prvo javno predstavitev izhodišč ter dosedanjih in prihodnjih aktivnosti za pripravo načrta, s poudarkom na pripravi ocene obstoječega stanja in določitve ciljev prvega načrta. Vsebine bodo predstavljene s strani ključnih nosilcev vsebin iz ministrstva za okolje in prostor, Inštituta za vode R Slovenije, Nacionalnega inštituta za biologijo, Morske biološke postaje Piran in drugih.

Predstavitev bo v ponedeljek, 13. decembra 2010, s pričetkom ob 10. uri (do predvidoma 12. ure), na Morski biološki postaji, Nacionalnega inštituta za biologijo, Fornače 41, 6330 Piran.

Udeležence predstavitve bo uvodoma nagovoril dr. Roko Žarnič, minister za okolje in prostor, vaši sogovorniki na predstavitvi pa bodo:

– Gabrijela Grčar (Ministrstvo za okolje in prostor),
– dr. Monika Peterlin (Inštitut za vode RS),
– dr. Martina Orlando Bonaca (Morska biološka postaja),
– mag. Robert Turk (Zavod RS za varstvo narave – OE Piran) in
– mag. Bojan Marčeta (Zavod za ribištvo Slovenije).

Prijazno vabljeni!

Ministrstvo za okolje in prostor

Gradiva…