1Člani Ljubljanskega kluba za podvodni hokej pH Ljubljana smo se 7.11.2009 udeležili že 9. Piranha UWH Cup turnirja v podvodnem hokeju, ki je potekalo v Madžarskem mestu Pecs. Na žalost je sicer čisto navadna a vsekakor nezaželjena gripa pustila svoj pečat tudi na igralcih in okrnila ekipo, ki se je odpravljala v Pecs. Prav nepopolna ekipa, pa nam je dala še dodatno motivacijo za dober rezultat.

Samega turnirja se je udeležilo 9 ekip iz šestih držav. Zaradi turnirskega načina igranja je bila tokrat dolžina posamezne igre 12 minut. Po prvih četrtih igrah v svoji skupini smo osvojili prvo mesto ter se priključili boju za prva tri mesta.

V polfinalni tekmi smo igrali z močno ekipo Calypsa iz Srbije. Po zelo razburljivih začetnih treh minutah je prvi gol nažalost pristal v našem golu. Preostanek tekme pa je minil v premoči naše ekipe, ki je s tremi goli potrdila zmago ter premoč naše ekipe, sledil je obvezen vzklik v pozdrav sotekmovalcem ter veselje ob uvrstitvi v finale.

V finalnem obračunu smo se tako pomerili z ekipo Budapest1 iz Madžarske. Prvi gol je prav tako kot v polfinalu najprej pristal v našem golu. V šesti minuti je sledilo izenačenje a je bilo zelo hitro jasno, da so tokrat Madžari premočni za našo ekipo. Do konca igre smo tako prejeli še dva zadetka in morali priznati premoč ekipi Budapest1.

Vsemu navkljub smo z rezultatom zadovoljni in že nastrpno pričakujemo naslednje srečanje, kjer se bomo lahko odolžili za izgubljen finale.

Rezultati 9. Piranha UWH Cup:

1. UWH Budapest1 (Madžarska)
2. pH Ljubljana (Slovenija)
3. Calypso (Srbija)
4. Piranha 1 (Madžarska)
5. UPS (Hrvaška)
6. Piranha 2 (Madžarska)
7. Munich UWH Team (Nemčija)
8. Serrasalmus (Češka)
9. Hokimaki (Madžarska)

Več na http://www.piranha.hu/