1Prvi tekmovalni dan na SP v prostem potapljanju na Danskem

Tekmovalci so se pomerili v dinamiki brez plavuti, kar je bila precej obetavna disciplina za naša tekmovalca. Miha Pribošičje sicer ponovil dolžino lastnega državnega rekorda, 150 m, a je potem za kratko izgubil zavest in bil diskvalificiran. Samo Jeranko je tudi končal z rdečim kartonom po izplutju na 158 m. kar bi ga sicer vodilo v veliki finale. Najboljša pred jutrišnjim finalom sta bila s 176 metri Čeh Martin Petrisko (državni rekord) in Norvežan Bjarte Nygard. Za veliki finale je bilo potrebno preplavati kar 156 metrov.

Pri ženskah je najbolje odplavala Rusinja Natalija Molčanova, 138 m, pred domačinko Mario Livjeberg 136 m in FinkoSaano Partinen. Finalni nastopi bodo jutri popoldne, že dopoldne pa se bodo tekmovalci pomerili v statiki. Spet bosta nastopila oba naša in upajmo, da si bosta lahko opomogla po napornem nastopu.

Drugi tekmovalni dan na SP v prostem potapljanju je namenjen statični apnei

Pričel se je z eno urno zamudo zaradi “tehničnih težav” organizatorjev, ki jih je povzročil nočni roparski pohod po tekmovališču. Nočni obiskovalci so pokradli večino kamer, zaslonov in druge opreme potrebne za normalno tekmovanje in delo sodnikov.

Kljub čakanju in včerajšnjim težavam sta naša tekmovalca opravila dobro. Miha Pribošič je s časom 6 minut in 26 sekund dosegel svoj drugi rezultat kariere. Samo Jeranko pa je s 5 minut 16 sekund izboljšal osebni rekord. Uradnihrezultatov še, verjetno pa bo premalo za finala. Samo pa bo še jutri nastopil s plavutmi, njegovi najuspešnejši disciplini, v kateri je državni prvak.

* Predhodna novica …