1PGD GORNJA RADGONA
GASILSKI-POTAPLJAČI-RADGONE
GA-PO-RA
GASILSKA CESTA 2
9250 GORNJA RADGONA

www.gapora.si
klub@gapora.si
operativa@gapora.si

MURA 2009 – ZA ČISTE VODE
VABILO NA 26. SPUST PLAVALCEV PO MURI IN ZAKLJUČEK S PIKNIKOM

Potapljaško društvo GA-PO-RA (Gornja Radgona) prireja že 26. tradicionalno plavanje po reki Muri, ki bo 22. avgusta 2009, s piknikom in druženjem potapljačev in simpatizerjev potapljanja.

Vljudno vas vabimo na naš spust in piknik po njem, ki bo odlična priložnost za spoznavanje lepot pokrajine ob reki Muri in druženje potapljačev in naših somišljenikov.

Zbirno mesto, kjer vas bo čakal tudi jutranji prigrizek, je v gasilskem domu Gornja Radgona. To je takoj desno po tabli, ki označuje mesto Gornja Radgona, če se pripeljete iz Mariborske smeri. Na zbirnem mestu se dobimo med 8:30 in 9:00 uro zjutraj, kjer uredimo prijave in preverimo opremo za spust. Predvideni štart spusta je ob 11. uri v Zgornjem Konjišču, za staro vojaško karavlo. Spust bo s postankom trajal okrog 3 ure, zato je priporočljiva oprema za plavalce neopren in plavalna deska.

Za varnost med spustom bo poskrbljeno s čolni in našimi reševalci. Če bo kdo izrazil željo, da bi se po Muri rad spustil s čolnom (gumenjak – raft), bomo uredili tudi to. Seveda bo spust v čolnih izveden pod strokovnim vodstvom izkušenega skiperja in ob uporabi zaščitnih sredstev, ki vam jih nudimo mi in so obvezne!

Med spustom, se bomo ustavili pri lepem kolesarskem mostu pri Črncih v občini Apače, kjer se bomo okrepčali in malo oddahnili. Najpomembneje je, da bomo naredili »gasilsko« sliko in se tako ovekovečili kot že 25. krat v zgodovini naših spustov.

Po cilju 14 km dolge proge, pri mostu v Gornji Radgoni, bo piknik v gasilskem domu, kjer se bomo pogostili z dobrotami z žara. Vabljeni na uživanje in lep oddih na skrajnem severovzhodu štajerske!

Prosim vas, da prijave o številu udeležencev in ime kluba sporočite predhodno, na elektronski naslov klub@gapora.si ali operativa@gapora.si .

Lep pozdrav,
Marko Šajnovič

* Na KOLEDAR …
* Nekaj fotk z lanskega dogodka dobite na GAPORA_forumu …