1Včeraj se je v Mariboru v organizaciji H2O Teama končalo 5. odprto državno prvenstvo v prostem potapljanju, ki je potekalo v okviru mednarodnega tekmovanja MAD Cup. 25 tekmovalcev in tekmovalk iz 4 držav se je pomerilo v treh bazenskih disciplinah.

Tekma v statiki je bila precej zanimiva. Še en naslov državnega prvaka je pripadel Alešu Seliškarju (DPD Bled), ki je kljub pomanjkanju treninga zadrževal dih 6:21. Šest minut je dosegel Miha Pribošič (DPR Tjulnji), malo manj pa tretjeuvrščeniLuka Pengov (DPD Bled). Omenjene je v mednarodnem merilu prehitel le izjemni Hrvat Goran Čolak z državnim rekordom 7 minut in 26 sekund.

V sobotni popoldanski tekmi je Miha Pribošič (DPR Tjulnji) dosegel tudi nov slovenski rekord v dinamiki brez plavuti z izjemnimi 150 metri. Kljub temu je GOran Čolak zmogel še tri metre več za še en hrvaški rekord. Na drugo mesto v državnem prvenstvu se je uvrstil 19-letni debitant Samo Jeranko (DPR Tjulnji) s 136 metri, z bronom pa se je moral zadovoljiti zdaj že bivši rekorder Mitja Štampfer (PD Maribor).

Nedeljska tekma v dinamiki s plavutmi je postregla s še več presenečenji. Zmagal je Samo Jeranko (DPR Tjulnji) s 170 metri, kar je bila daljava dneva tudi v mednarodnem merilu. Sledil mu je Luka Šafarič (PD Maribor) s 150 metri. Naš naslednji najboljši je bil Antonio Koderman (H2O Team) s 122 metri.

V skupnem seštevku točk iz vseh disciplin so najboljša tri mesta pripadla “tjulnjom”. Najboljši je postal mladi Samo Jeranko, za njim izkušen Miha Pribošič, na tretjem mestu pa Nejc Likar, vsi (DPR Tjulnji). Precej presenetljiv razplet državnega prvenstva, ki je prineslo nekaj novih imen. Tokrat, žal le z eno Slovenko, Andrejo Torkar (H2O Team).

Na predhodno novico …