1Tekmovanje z izključno digitalnimi fotoaparati je potekalo 2 dni, 4. in 5. oktobra v Piranu. V soboto je bil tekmovlni del, 19 fotografov iz treh držav je imelo na razpolago 5 ur potapljanja, narediti so morali tri čimboljše posnetke: podvodnega ambienta, ribe in bližinski posnetek. Fotografom je delo oteževala močna burja na Punti, zaradi česar je organizator, DRM Ljubljana, razširil tekmovalni akvatorij tudi na južni del Punte. Fotograf so morali računati tudi s slabo vidljivostjo in zmernim tokom.

V soboto popoldne je sldeil izbor posnetkov na Morski biološki postaji, kjer je bilo v nedeljo dopoldne tudi žiriranje, ob 13h pa razglasitev rezultatov, projekcija fotografij in podelitev medalj, pokalov, priznanj in nagrad.

Žirija je bila sestavljena iz priznanih podvodnih fotografov: Gianni Pecchiar (predsednik), Milan Tomažin – Tyson (član) in Arkadij Popovič – Dadi (član).

Vzporedno je DRM Ljubljana izvedel tudi odprto prvensto DRM Open 08. Tekmovali so lahko tudi tujci, in sicer v dveh tekmovalnih skupinah: “Tekmovalci” (udeleženci z digitalnimi zrcalno refleksnimi aparati – DSLR) in “Ljubitelji” (digitalni kompaktni aparati).

Rezultati državnega prvenstva (12 fotografov):
1. mesto – Irena Čok
2. mesto – Oskar Marko Musić
3. mesto – Hinko Šolinc

Rezultati odprtega prvenstva (19 fotografov):

Skupina “Tekmovalci”
1. mesto – Marco Giuliani
2. mesto – Irena Čok
3. mesto – Oskar Marko Musić

Skupina “Ljubitelji”
1. mesto – Ivo Gasparič
2. mesto – Marko Gasparič
3. mesto – Dejan Mavrič

Irena Čok
Komisija PFFV pri SPZ

Reportažo in fotografije si oglejte tukaj: http://www.drm-drustvo.si/index.php?q=node/5330