Potapljaško Društvo Maribor bo v soboto, 1. 6. 2013, organiziralo prireditev na Benetkah ob reki Dravi, ki so jo poimenovali »DRAVA – MOJA PLAŽA«.

 

Po tem, ko so jo spomladi očistili na tradicionalni 21. Ekološki akciji Drava 2013 – NI NAM VSEENO !, bobo na sedanji prireditvi na Dravi bolj uživali.

 

Namen prireditve je ozaveščene ljudi o možnostih rekreacije na reki Dravi in preživljanju prostega časa na reki Dravi. Prireditev bo organizirana kot en velik piknik.

 

Na prireditvi se bosta predstavili tudi Podvodna reševalna Služba Slovenije in regijska enota za reševanje na vodi pri Civilni zaščiti. Le ti bodo prireditev tudi varovali. Pri tem jim bodo pomagali člani PGD Kamnica, PGD MB Mesto in pripadniki poklicnih gasilcev. Strokovnjaki Zavoda za Zdravstveno varstvo Maribor bodo predstavili rezultate monitoringa kvalitete vode reke Drave.
V okviru prireditve so pripravili več dejavnosti in sicer:

12. Plavalni maraton od Mariborskega otoka do »Benetk«
3. Spust smešnih plovil na lastni pogon od Pristana do »Benetk«

Predstavili se bodo TD Maribor – Mariborski splavarji, ki bodo prikazali splavarske veščine in različne splave
Ves čas prireditve bo na »Benetkah« urejena plaža v sodelovanju s DRAVA centrom z Limbuškega nabrežja, predstavili bodo košarko s kajaki, obiskovalcem pa predstavili različne vodne aktivnosti.
v sodelovanju s društvom Mars in Most smo pripravili ustvarjalne delavnice za otroke, čitalnico na jasi,
imenovanje Kralja in Kraljice Drave

 

Ves čas ste občani vabljeni, da sodelujete s svojimi kanuji, kajaki, rafti, surfi…
Pripravili smo tudi predstavitev DIRT JUMP ekipe, ki bo z atraktivnimi skoki v Dravo popestrila dogajanje, napovedovala skoke in povezovala pa bosta EMKEJ in EYECEEOU, music by BARBECREW

 

K sodelovanju na prireditvi so povabljena društva in posamezniki, ki aktivno delujejo na reki.
Udeleženci prireditve so organizatorji, vsa sodelujoča društva in posamezniki, tekmovalci obeh spustov in vsi naključni obiskovalci, ki bodo sodelovali v aktivnostih na Dravi v okviru prireditve.

 

Imenovanje 3. Kralja in Kraljice Drave.
V društvu smo se odločili tudi na malo drugačen način širši javnosti predstaviti posameznike, ki vsak na svoj način reko spoštujejo, častijo ali le z njo kvalitetno živijo.
Naloge Kralja in Kraljice Drave so, da v letu svojega imenovanja skrbita za reko Dravo in njen ekosistem.
predlani smo za prvega Kralja Drave imenovali g. Rudi Polnerja, legendarnega ribiča, lani pa g. Jesenik Zlatka, vodjo splavarjev in ga. Melita Ferlež, Henkel Slovenija
Letošnji sta še presenečenje.

 

12. Tradicionalni maraton po Dravi od Mariborskega otoka do »Benetk«
Pokrovitelj Henkel Slovenija

 

Start maratona je ob 14.00. Prijave tekmovalcev na info točki na Benetkah od 12 00 do 13 30 ure, sledi prevoz tekmovalcev do Mariborskega Otoka. Vsak tekmovalec prejme spominsko majico, najboljši pa praktične nagrade. Za toplo malico in brezalkoholne pijače bomo poskrbeli organizatorji.

 

3. Tradicionalni spust smešnih plovil na lastni pogon
Pokrovitelj Henkel Slovenija – blagovna znamka PERSIL Expert

 

Vsak tekmovalec prejme spominsko majico, najboljši pa praktične nagrade. Za toplo malico in brezalkoholne pijače bomo poskrbeli organizatorji.

 

Zahvala sponzorjem in donatorjem za podporo in pomoč.
Henkel Slovenija – blagovna znamka Persil Expert, Aquasystems Maribor, Pošta Slovenije, MO Maribor, ČZS Večer, Radio Center, Žajfa, ZZV Maribor, Ancora – Štajerc, Art butik, Fotoplus, Snaga, Selitko prevozi.
Sodelujočim: Terme Maribor, kino Udarnik, TD Maribor – Mariborski splavarji, Drava Center Limbuško nabrežje, Emkej, Eyeeceou, Vinoteka Vodni stolp, Društvo Mars in Most, PGD Kamnica, MB Mesto, poklicni gasilci, Akvarij terarij, PRS, CZ, SPZ, AS Boats, Tildos, Dirt Jump Ekipa in vsi ostali…

 

Urnik prireditve:

12 00 začetek prireditve,
12 15 skupinsko fotografiranje
DIRT JUMP skoki v vodo….
Predstavitve dejavnosti na reki – Drava Center
14 00 start plavalnega maratona Mariborski otok – Benetke
ves čas prireditve na prizorišču Benetke:
čitalnica na jasi,
otroške delavnice
oaza dotika in zvoka: shiatsu masaža, zvočna masaža, Gongi
palačinke
17 00 spust smešnih plovil na lastni pogon
18 00 zaključna serija skokov DIRT JUMP v Dravo
napovedujeta, povezujeta in komentirata EMKEJ in EYECEEOU, music by BARBECREW
19 00 zaključek prireditve

 

Vabljeni!

(vir: https://www.facebook.com/events/451485808276273/?fref=ts)

vir: www.deloindom.si

vir: www.deloindom.si